4 C's van Diamond

Cut verwijst naar de verhoudingen, afwerking, symmetrie, en polijsten van de diamant. Deze factoren bepalen het vuur en schittering van een diamant. Goed geslepen diamanten verkopen met een premie en slecht geslepen diamanten verkopen tegen disconected prijzen. Met de komst van technologie, kan de snit van de diamant nauwkeurige metingen en verhoudingen van een diamnond in seconden, in aanvulling op de standaard milimeter meter.

Kleur beschrijft de hoeveelheid kleur de diamant bevat. Dit kan variëren van kleurloos tot geel met lichte tinten van geel, grijs of bruin. Kleuren kunnen ook variëren van intens geel tot bruin, blauw, groen, roze en rood. Deze fancy kleuren zijn zeldzaam en dus waardevoller.

Helderheid wordt de helderheid of zuiverheid van een diamant. Dit wordt bepaald door het aantal, de grootte, aard en locatie van de interne (inclusies) en externe (vlekken) onvolkomenheden.

Carat is de eenheid van gewicht voor de diamant. Een karaat is verder onderverdeeld in 100 punten (0.01 karaat = l punt). Een karaat is gelijk aan 0,20 gram. Waarde per karaat toeneemt met karaat grootte, omdat grotere ruwe diamanten komen minder vaak voor. Met andere woorden, 2 half-karaats diamant

« Naast onze Range